Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 mk. Sütőpor
20 dkg Rama margarin
2 tojássárgája
4 dkg cukor
1 ek. Tejföl
töltelékhez:
1,5 dl tej
40 dkg darált dió
20 dkg cukor
½ dl rum
1 citrom
Krémhez:
3 dl tej
1 cs. vaníliás puding
½ dl rum
6 dkg cukor
2 dl tejszín
Elkészítés:
1. A tésztához elmorzsoljuk a lisztet a sütőporral, a margarinnal, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, a tejfölt és egy csipet sót. Cipóvá gyúrjuk, és letakarva egy órán át pihentetjük a hűtőben.
2. A diótöltelékhez a tejbe szórjuk a diót, a cukrot, a rumot, belereszeljük a citrom héját és felforraljuk. Kevergetve 3-4 percig főzzük, majd félretesszük.
3. A tejszínes krémhez a tejet sűrű krémmé főzzük a krémporral, a rummal, a cukorral, majd levesszük, és gyakran kevergetve teljesen kihűtjük.
4. A sütő 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát sütőpapíron 25x25 cm-es lappá nyújtjuk, majd sütőpapírral együtt sütőlapra húzzuk. Villával sűrűn megszurkáljuk, és 8 percre a sütőbe tesszük. Kivesszük, rákenjük a diókrémet, majd visszatesszük 12-15 percre a sütőbe. Amikor megsült, kivesszük és félretesszük hűlni.
5. A tejszínt kemény habbá verjük, és lazán a kihűlt vaníliás krémbe forgatjuk. Az egészet a sütemény tetejére kenjük. Ízlés szerint kettévágott szőlőszemekkel, almaszeletekkel vagy más gyümölcsökkel díszítjük.
Elkészítési idő:
1 óra+ 2 óra mire fogyasztható lesz
|